קראמבל תפוחים
- 3/4 כוס קמח מלא
- 3/4 כוס קוואקר שיבולת שועל
- 1 ו-½ כפות סוכרה דיאט
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 50 גרם חמאה מומסת
- 8 ק"ג תפוחי גראנד סמיט קלופים ומגולענים, פרוסים לפלחים בעובי 1.5 ס"מ כ-9 תפוחים גדולים
- 10 גרפ חמאה מומסת
- 1 שקית סוכרה דיאט
- 1 כפית קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- בקערה בינונית מערבבים את הקמח, קוואקר, סוכרה דיאט והתבלינים.
- מוסיפים חמאה מומסת וממשיכים לערבב, עד שמתקבל מרקם פירורי. מניחים בצד.
- בקערה גדולה מניחים תפוחים חתוכים, קינמון, סוכרה דיאט וחמאה מומסת.
- מערבבים עד שכל התפוחים מכוסים בתערובת באופן שווה.
- מעבירים את התפוחים לתבנית מלבנית, משומנת.
- מפזרים מעל את הפירורים, כך שתיווצר שיכבה אחידה של פירורים מעל התפוחים.
- אופים 35-45 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.
- מוצאים מהתנור ונותנים להתקרר כעשר דקות, לפני ההגשה.