בראוניז של "מתוק וקל"
מרכיבים לתבנית 20X20:
150 מ"ל שמן זית (10 כפות)
70 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
1 כפית מחית וניל
½ כוס שקדים טחונים
¼ כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות מתוק וקל
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של חצי דקה, עד שהשוקולד נמס ומבריק.
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לאיחוד.
בקערה נפרדת מקציפים ביצים ומחית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים את תערבות השוקולד לביצים וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
מוסיפים את היבשים לרטובים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 15-20 דקות, בתנור שחומם ל-180 מעלות.
מצננים מעט מחלצים את הבראוניז מהתבנית וחותכים ל-16 ריבועים שווים בגודלם.